Suplementy białkowe są źródłem kwasów azotowych oraz niezbędych aminokwasów, które organizm wykorzystuje do wzrostu i utrzymania tkanek ciała. 100% WHEY ISOLATE przyczynia się do utrzymania i rozwoju masy mięśniowej oraz utrzymania prawidłowego stanu tkanki kostnej*.
Białka mleka są tak zwanymi białkami kompletnymi, ponieważ dostarczają one organizmowi wszystkich 9 aminokwasów niezbędnych (tj.histydyny, izoleucyny, leucyny, lizyny, metioniny, fenyloalaniny, treoniny, tryptofanu, waliny), których nie jest on w stanie samodzielnie syntezować i muszą być one dostarczane wraz z prawidłowo zbilansowaną dietą lub suplementacją.
100% WHEY ISOLATE wzbogacony został dodatkowo w taurynę, a także L-glutaminę, która jest najobficiej występującym wolnym aminokwasem w ludzkiej krwi.
*Oświadczenie udowodnione naukowo przez Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) oraz zatwierdzone przez Komisję Europejską (EC)
Wymieszać 1 porcję (25 g) z 300 ml wody, mleka lub innego napoju. Spożywać najlepiej po treningu.
Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, orzechów, orzeszków ziemnych, selera, ryb i skorupiaków.
700 g, 2000 g: Bananowy, Brzoskwiniowy, Czekoladowy, Czekoladowo- orzechowy, Kokosowy, Malinowy, Pomarańczowego kremu, Truskawkowa, Waniliowo- jagodowy, Waniliowy, Wiśniowy
INFORMACJE DOTYCZĄCE PRODUKTU
Porcja dzienna: 25 g (ok. 2/3 miarki) |
| 100 g | RWS* (100 g) | 25 g | RWS* (25 g) | | | 100 g | RWS* (100 g) | 25 g | RWS* (25 g) |
Wartość energetyczna | 1462 kJ | 17% | 365 kJ | 4% | | Węglowodany | 2.4 g | 0.9% | 0.6 g | 0.2% |
| 348 kcal | | 87 kcal | | | - w tym cukry | 0 g | 0% | 0 g | 0% |
Tłuszcz | <0.5 g | 0% | <0.5 g | 0% | | Białko | 84 g | 168% | 21 g | 42% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0.5 g | 0% | <0.5 g | 0% | | Sól | 0.48 g | 8% | 0.12 g | 2% |
|
| 100 g | | 25 g | | | | | | | |
L-glutamina | 1000 mg | | 250 mg | | | | | | | |
|
*RWS: dzienna referencyjna wartość spożycia. Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
SKŁADNIKI
Bananowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (bananowy), L-glutamina, substancje słodzące(sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat).
Brzoskwiniowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (jogurtowy, brzoskwiniowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwnik (żółcień pomarańczowa FCF***).
Czekoladowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku (10-12%), aromat (czekoladowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Czekoladowo- orzechowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku (10-12%), aromaty (czekoladowy, orzechowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Kokosowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (kokosowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Malinowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (malinowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwnik (Pąs 4R***).
Pomarańczowego kremu: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (pomarańczowy, waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), barwniki (żółcień pomarańczowa FCF**, Pąs 4R**).
Truskawkowa: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (truskawkowy), L-glutamina, barwnik (Czerwień buraczana), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka), regulator kwasowości (kwas cytrynowy monohydrat).
Waniliowo- jagodowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (waniliowy, malinowy, dzikiej jagody), L-glutamina, barwniki (Czerwień buraczana, Błękit brylantowy FCF), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Waniliowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromat (waniliowy), L-glutamina, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
Wiśniowy: Mikrofiltrowany i ultrafiltrowany izolat białka serwatki [z mleka, emulgator (lecytyny (soja)], aromaty (wiśniowy, waniliowy), L-glutamina, barwniki (Czerwień buraczana), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K), hydrolizat białka serwatki (z mleka).
*** Może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci.